Oesterzwammen: Pasta met
Bereiding
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout beetgaar koken. Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen. In wok olie verhitten en (ongesneden!) oesterzwammen op hoog vuur 3-4 minuten bakken, tot ze bruin en gaar zijn en alle vocht verdampt is. Intussen tagliatelle in vergiet laten uitlekken, deel van kookvocht opvangen. In pastapan roomkaas in scheut kookvocht nel laten smelten. Tagliatelle terugdoen in pan en voorzichtig omscheppen, eventueel nog wat kookvocht toevoegen. Basilicumreepjes door pasta mengen. Tagliatelle over 2 diepe borden verdelen. Oesterzwammen met peper en zout op smaak bregen en op tagliatelle leggen. Met dunschiller boven borden grove krullen van kaas schaven. Lekker met rucolasalade.
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 bak tagliatelle (pasta, koelvers, 250 g)
- 2 bakjes oesterzwammen a 150 g
- 150 g verse roomkaas met peper
- 2 el verse basilicum (in dunne reepjes)
- 50 g oude kaas (stukje)