Koolrabi: salade met crème fraiche

Bereiding

Snijd het blad van de koolrabi’s, schil ze en snijd ze in dikke plakken. Kook deze 15 minuten in water met wat zout beetgaar. Kook het blad de laatste 5 minuten mee.
Laat plakken en blad uitlekken, snijd de plakken in blokjes of reepjes en het blad in reepjes.

Meng de ingrediënten voor de saus (crème fraîche, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel dille of peterselie, peper en zout) door elkaar en schep er de koolrabistukjes en een deel van het blad door.

Serveer de salade op de rest van het blad en bestrooi het geheel met de gehakte noten.

Lekker met licht gekruide couscous, bulgur of rijst.
Variatie met champignons of portabella: Meng gebakken champignons of reepjes portabella door de koolrabisalade.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bieslook
  • Saus: crème fraiche
  • paranoten
  • zout, peper
  • 2 koolrabi's
  • 1 eetlepen dille of peterselie