Koolrabi: rauwe citroen-koolrabi met zachtgekookte eieren en makreel
Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook. Laat met een schuimspaan voorzichtig de eieren in het kokende water zakken en kook ze in zacht kokend water 6½ minuut. Doe de eieren in een kom ijskoud water en laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze pelt.
Verdeel de plakken koolrabi over een grote schaal, laat ze iets overlappen. Bestrooi royaal met zeezoutvlokken, besprenkel met het citroensap en een beetje olijfolie. Verdeel 16 kleine kloddertjes mayonaise over de koolrabi (een kloddertje voor ieder half ei). Halveer de gepelde eieren en leg ze op de mayonaise. Breng de eieren op smaak met zout en peper en garneer met de tuinkers. Verdeel tot slot de makreel over de schaal en serveer met knapperig brood.
Bron: https://www.okokorecepten.nl/recept/ei/meer-ei/zachtgekookte-eieren-citroen-koolrabi-gerookte-makreel
Ingrediënten
- knapperig brood om bij de serveren
- zeezout (vlokken)
- handvol tuinkers
- 200 gram gerookte makreel
- 2-3 eetlepels mayonaise
- extra vergine olie (dressing)
- sap van 1 citroen
- 1 grote of 2 kleine koolrabi geschild in dunne plakken
- 8 eieren