Koolrabi: Ovenschotel met garnalen en tomaat

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil de koolrabi’s, snijd ze in blokjes en kook ze 10 min. in lichtgezouten water.  Laten uitlekken. Was en snijd de tomaten in plakken. Vet een ovenschaal in met boter. Schep de blokjes koolrabi in de ovenschaal en maal er peper over. Verdeel de garnalen over de koolrabi en bedek deze met plakken tomaat. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Klop het ei los met de crème fraiche, roer er peterselie, bieslook, zout en peper door. Giet dit over de tomaten en strooi er kaas over. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 15 min. gaar.

Ingrediënten

  • koolrabi
  • 5 el. belegen geraspte kaas
  • 1/2 el. peterselie
  • 1 el. bieslook
  • 1 ei
  • 125 ml. crème fraîche
  • zout
  • 50 gr. gepelde garnalen
  • peper
  • boter
  • 2 vleestomaten