Koolrabi: omelet met aardappels of pasta

Bereiding

Kook de aardappelen met een snufje zout beetgaar en snijd ze in blokjes.
Schil de koolrabi, snijd ze in blokjes en stoof ze in een laagje water met een klontje boter in 10 minuten beetgaar.
Klop de eieren met de room los. Roer hier door de kerrie, peper en zout en bak er een omelet van. Snijd de omelet in reepjes. Schep de omeletreepjes bij de overige ingrediënten in een grote pan en laat het gerecht op een laag vuur even doorwarmen.

Variaties: Meng een potje gekookte erwten of maïs door deze schotel. Gebruik in plaats van aardappelen een gekookte graansoort of pastasoort.

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • aardappelen voor 2 p
  • 2 eieren
  • 1/2 dl room
  • 1 theelepel kerrie
  • peper en zout
  • (stukjes augurk)