Koolrabi: Gegrilde koolrabi met dilledressing
Bereiding
Voorbereiden: limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi’s dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el. limoensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets af laten koelen, halveren en in plakjes snijden. Plakjes bedruppelen met 2 el. olie. In kom dressing kloppen van 2 el. olie, limoenrasp, 1 el. limoensap en knoflook. Kappertjes en dille erdoor roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden: grillpan verhitten. Koolrabi in 3-4 porties op oog vuur aan beide kanten roosteren. Geroosterde porties in warme oven of op warme schaal onder aluminiumfolie warmhouden. Dressing doorroeren en over koolrabi schenken. Lekker bij gebakken vis of kip.
Ingrediënten
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
- 4 el. olijfolie
- 1 limoen
- 4 kleine koolrabi's
- 1 el. kappertjes
- 15 gr. verse dille, fijngeknipt