Koolraap: Koolraapsoep met kalkoen

Bereiding

Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. Citroen uitpersen. In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 minuten laten intrekken. Intussen in soeppan ui in 2 eetlepels olie goudgeel fruiten. Pepertje kort meebakken. Koolraap aantal minuten meebakken, af en toe roeren. Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen. Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is. Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten. Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken. Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen. Bieslook erover strooien.

Ingrediënten

  • 2 eetl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 300 gram koolraap (blokjes)
  • 1 rode peper
  • 4 eetl olie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram reepjes kalkoenfilet
  • halve citroen
  • 2 eetl bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram mais korrels
  • 25 gram verse bieslook