Koolraap: gevulde forel met koolraappuree

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal bekleden met bakpapier. Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Peterselie met knoflook en hazelnoten fijnmalen. Olie en azijn erdoor mengen, op smaak brengen met zout en peper. Buikholten van forellen met notenmengsel vullen.
Forellen met plakjes rauwe ham omwikkelen, in ovenschaal leggen en in ca. 20 min. in midden van oven gaarbakken. Intussen koolraap in 15 min. gaarkoken. Tuinerwten volgens aanwijzingen op pak bereiden. Melk verwarmen. Koolraap afgieten, warme melk toevoegen en met stamper tot grove puree stampen. Tuinerwten en puree mengen, op smaak brengen met zout en peper. Vis serveren met puree.

Ingrediënten

  • 150 gram rauwe ham
  • 4 forellen
  • 1 eetl witte wijn azijn
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram verse peterselie
  • 50 gram hazelnoten
  • 600 gram koolraap (staafjes)
  • 150 gram tuinerwten
  • 100 ml melk