Komkommer: salade met Brie en tomaat

Bereiding

Schil de komkommers en snijd ze in kleine blokjes. Schep het zout door de komkommer en laat deze 2 uur staan in een zeef om uit te lekken. Klop in een kom de crème fraîche , de mosterd en het limoensap flink op. Voeg de limoenrasp en dille toe. Schep de komkommerblokjes door de saus. Beleg een schaal met slabladeren, schep de salade er in het midden op en strooi er de in blokjes gesneden tomaten over. Schik de in smalle punten gesneden Brie rond de salade.

Lekker met warm stokbrood als maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • ½ theel. limoenschilrasp
  • 1 el. limoensap
  • 1 tl. franse mosterd
  • 1¼ dl. crème fraîche
  • 3 el. zeezout
  • 2 grote komkommers
  • 3 el. fijngesneden verse dille
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten
  • 500 gr. Brie