Knolselderij: soep

Bereiding

Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui en knoflook glazig fruiten. Knolselderij erdoor scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, al roerend aan de kook brengen en knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar koken. Intussen in wok 1 el. olie verhitten en bacon al omscheppend bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet van bacon spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met peper en zout.

Met staafmixer knolselderij in bouillon pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Bleekselderij en tijm toevoegen en soep nog 2-3 min. op laag vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Soep in vier wijde kommen scheppen en spitskool in midden scheppen. Baconrepen erover verdelen. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • ½ spitskool, in repen
  • 100 gr. bakbacon, in brede repen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 el. olijfolie
  • 1 knolselderij (ca. 600 gr.)
  • 1 el. verse tijmblaadjes
  • staafmixer