Knolselderij: soep
Bereiding
Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui en knoflook glazig fruiten. Knolselderij erdoor scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, al roerend aan de kook brengen en knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar koken. Intussen in wok 1 el. olie verhitten en bacon al omscheppend bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet van bacon spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met peper en zout.
Met staafmixer knolselderij in bouillon pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Bleekselderij en tijm toevoegen en soep nog 2-3 min. op laag vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in vier wijde kommen scheppen en spitskool in midden scheppen. Baconrepen erover verdelen. Lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- ½ spitskool, in repen
- 100 gr. bakbacon, in brede repen
- 1 liter kippenbouillon
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 el. olijfolie
- 1 knolselderij (ca. 600 gr.)
- 1 el. verse tijmblaadjes
- staafmixer