Knolselderij: met champignons uit de oven
Bereiding
Kook de knolselderijschijven in water met citroensap in 10 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schoongemaakte ui in kleine stukjes.
Verwarm de boter in een pan en bak de ui en champignons zachtjes lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de groentebouillon, de verkruimelde boterham en de fijn gehakte peterselie toe. Laat alles zonder deksel enkele minuten doorbakken.
Breng het champignonmengsel op smaak met oregano, peper en zout. Leg de knolselderijschijven in een ingevette ovenschaal (25 cm.) naast elkaar en verdeel het mengsel hierover. Snijd de tomaten in schijven en leg deze op de champignons. Strooi tenslotte de kaas over de plakken tomaat.
Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Ingrediënten
- 3 takjes peterselie
- 1 snee volkoren brood
- 1 dl. groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 el. boter of margarine
- 1 ui
- citroensap
- 4 schijven knolselderij van 2 cm. dik
- 250 gr. champignons
- 1 tl. oregano
- zout
- 2 tomaten
- peper
- olie om in te vetten
- 75 gr. geraspte kaas