Knolselderij: Aardappelschotel met gorgonzola-saus
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200° C.
Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Knolselderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken.
Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper.
Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten.
Schotel in midden van oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.
Ingrediënten
- 700 gr.gekookte aardappelschijfjes
- peper
- 4 eetl. bloem
- zout
- 1 knolselderij
- 6 dl. melk
- 300 gr. gorgonzola of andere blauwaderkaas
- 6 eetl. boter