Knolselderij: Aardappel-knolselderij-gratin
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappel, knolselderij, ui in water met zout in 5 min. bijna gaar koken, laten uitlekken. Creme fraîche met knoflook verwarmen. Groentemengsel, ham en helft van kaas door knoflookroom roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel in ovenschaal scheppen. Rest van de kaas erover strooien. Gerecht in midden van oven in ongeveer 20 min. een mooi korstje laten krijgen. Lekker met gekookte groene groente of sla.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1,25 dl. crème fraîche
- versgemalen peper
- zout
- 1 ui in plakjes
- 250 gr. knolselderij in plakjes
- 250 gr. aardappels in plakjes
- 100 gr. achterham kleiner gescheurd
- 125 gr. geraspte kaas