IJsbergsla: soep
Bereiding
Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig. Voeg de aardappelblokjes in dobbelsteentjes toe en circa ¾ l water toe en breng de soep aan de kook. Voeg na ca. 10 minuten koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken. Voeg de bouillon, de (soja)melk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn. Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.
Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.
Ingrediënten
- 1 ijsbergsla
- 1 aardappel
- 1 sjalot
- groentebouillon (naar smaak)
- 1 dl (soja) melk
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel dragon
- 8 stengels bieslook voor garnering
- peter en zout