Groene kool of Savooiekool: Ovenschotel met Kernhem en kastanjechampignons

Bereiding

Kool wassen, snijden en in ruim kokend water met zout ca. 5 min. koken. Maccheroni toevoegen tot kool en pasta beetgaar zijn. In vergiet laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter. Korst van Kernhem snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Salie in reepjes snijden. Kastanjechampignons schoonvegen en halveren. Grote exemplaren in vieren snijden.

Oven voorverwarmen op 180° C. In koekenpan boter verhitten en op hoog vuur champignons ca. 4 min. al omscheppend bakken. Vuur laag zetten, knoflook en salie toevoegen en nog ca. 2 minuten roerbakken. In ovenschaal champignonmengsel en helft van kaasblokjes door pasta en kool scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van kaasblokjes over pastaschotel verdelen. Pastaschotel in midden van oven in circa 25 minuten goudbruin bakken.

Ingrediënten

  • 500 gr. maccheroni (verse pasta)
  • zout
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • verse peper
  • salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr. Kernhemkaas
  • 50 gr. boter
  • 500 gr. groene kool