Groene kool of Savooiekool: Kooltaart met noten

Bereiding

Maak het volkoren brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het rijzen. Snipper de kool en fruit de snippers een paar minuten in de hete olie. Hak de noten grof en snijd de tomaten in stukjes.

Bekleed een springvorm (24 cm) met het deeg. Schep de koolsnippers, de stukjes tomaat en de gehakte noten hierover. Vermeng de koffieroom met de eieren en de geraspte kaas en schenk dit over de kool.

Bak de taart in een hete oven (200°C) ongeveer 40 min. Knip de bieslook erover voor het serveren.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 vleestomaten
  • bieslook
  • 100 gr. belegen kaas
  • 1 dl. koffieroom
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr. noten
  • 1/4 groene kool
  • 1/2 pak volkoren broodmix