Groene kool of Savooiekool: Farfalle met savooiekool, pancetta, tijm en mozzarella

Bereiding

Bak in een pan de pancetta in een beetje olijfolie goudbruin. Doe de knoflook en de tijm erbij en laat die zachtjes meebakken. Doe er, als de knoflook zacht is, de savooienkool en de Parmezaanse kaas bij, roer alles door en leg het deksel op de pan. Laat nog 5 min. smoren terwijl je de pan af en toe schudt. Kook ondertussen de farfalle in gezouten kokend water ‘al dente’. Breng de kool, wanneer die lekker zacht is, op smaak en smeuïg met wat peperige olijfolie extra vierge. Schep de uitgelekte farfalle door de kool en meng er op het allerlaatste moment de mozzarella en de pijnboompitten door. Serveer meteen.

Ingrediënten

  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • 500 gr. farfalle (Pasta)
  • 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • tijm
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 10 plakjes pancetta of mager rookspek, in dunne plakjes
  • 1 grote savooiekool (buitenste bladeren verwijderd, in vieren, het hart verwijderd, de kool in dunne
  • 200 gr. buffelmozzarella, in blokjes van 1 cm.
  • olijfolie extra vierge
  • 2 handen vol pijnboompitten, licht geroosterd