Courgettes: gevuld met gehakt en kaas

Bereiding

Verwarm de oven in 10 min. voor op 200 graden C. Halveer intussen de courgettes in de lengte en hol ze uit. Kook de courgettehelften in de bouillon in ± 4 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Hak de ham heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes, paneermeel, peterselie en oregano erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie.

Bak de courgettes in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 4 eetl. peterselie versgehakt
  • 3 eetl. paneermeel
  • 0,5 l. bouillon
  • 100 gr. gepelde tomaten in blokjes
  • 110 gr. magere ham
  • 50 gr. parmezaanse kaas
  • 200 gr. kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 4 courgettes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl oregano, verse
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • zout