Courgette: soep met kokosmelk, ui en munt

Bereiding

Snij de uien en teentje knoflook fijn. Met boter aan fruiten in een grote pan 5L.
Als ze glazig zijn 1 L water erbij gieten en bouillonblokjes toevoegen.
Snij alle courgettes in kleine stukjes en erbij doen. 
Voeg ook de munt blaadjes toe. Met water bijvullen tot ca. 2-3 cm onder de rand.

Breng verder aan de kook en laat dit 4 minuten doorkoken.
Laat dit in even zachtjes door pruttelen tot alles gaar is.

Pureer met staafmixer.
Voeg de kokosmelk en eventueel naar smaak wat zout toe.

Pureer het opnieuw totdat een smeuïge soep ontstaat.

Ingrediënten

  • 5-6 courgettes
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter water
  • 6 (runder) bouillonblokjes
  • 200 ml kokokmelk
  • handje (verse) muntbladeren