Courgette: gevulde courgettes

Bereiding

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Courgettes schoonmaken en halveren. Vruchtvlees tot 1/2 cm van de kant uit courgettes snijden (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Oven voorverwarmen op 200 °C. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en gehakt ca. 2 minuten bakken. Ui erdoor scheppen en ca. 4 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en kaneel. Abrikozen in reepjes snijden. Rijst en abrikozen door gehakt scheppen. Courgettes hoog opvullen met gehakt-rijstmengsel. Courgettes bestrooien met kaas. Courgettes op bakplaat in oven plaatsen en ca. 10 minuten verhitten tot kaas gesmolten is. Lekker met tomatensalade met yoghurtdressing.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 250 gr. (basmati)rijst
  • 250 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 100 gr. gewelde abrikozen
  • olijfolie
  • 75 gr. gemalen belegen kaas