Courgette: Frittata
Bereiding
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes 10 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met peper en zout en doe ze in een grote kom. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak de ui, de courgette en de Italiaanse keukenkruiden 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het groentemengsel samen met de eieren en de kaas toe aan de aardappelblokjes, schep om en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan. Giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat de frittata in ongeveer 10 minuten op laag vuur bijna stollen. Laat de frittata op een bord glijden, keer om en laat weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 3 minuten zodat deze vanbinnen zacht blijft.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 aardappels, geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 courgette, in plakjes
- 1 theelepel italiaanse keukenkruiden (potje 12gr)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 6 eieren, losgeklopt
- 125gr Goudse kaas, geraspt