Courgette: Curry met ui en tomaat

Bereiding

Dit is oorspronkelijk een recept voor vis, maar veganistisch recept laat je de vis eruit en bakt je de groenten met kokosolie.

Deze is met ui, tomaat en courgette. De saus is gemaakt van kokospasta/melk (hoe dikker, hoe beter), kerrie en chilipoeder.

Je snippert de ui en bakt hem dus in kokosolie. De tomaat doe je erbij en de kerrie doe je er vrijwel meteen ook bij. Dat bak je samen even aan. Daarna doe je de kokosmelk erbij, plus de courgette. Chili is behoorlijk heet, daar doe je op gevoel wat van bij.  Beetje bij beetje dus. En blijven proeven. Serveren met witte rijst.

Tip: Je kunt ook bloemkool, wortel  gebruiken in plaats van tomaat en eventueel met courgette.

Recept van 50 tinten Mirjam  (http://cleanhouseclearhead-mirjam.blogspot.nl)

Ingrediënten

  • Chilipoeder
  • Kerrie
  • Kokosmelk of pasta
  • Tomaat
  • Ui
  • Courgette
  • Kokosolie