Chinese kool: soep met champignons en shi-take

Bereiding

Snij de uien en teentje knoflook fijn. Met boter aan fruiten in een grote pan 5L. Als ze glazig zijn 1 L water erbij gieten en bouillonblokjes toevoegen
Snijd de Chinese kool in kleine stukjes/reepjes en doe deze erbij.
Snijd 1.5 bakje champignons in stukken en voeg dit aan de basis toe.
Met water bijvullen tot ca. 2-3 cm onder de rand. Laat even 4 min doorkoken.

Laat dit even ca. 20 minuten door pruttelen tot alles gaar is.
Ondertussen kun je de resterende champignons en Shi-take in schijfjes snijden en aanbakken. Pureer de basissoep met een staafmixer.

Voeg nu de kokosmelk toe. Pureer het opnieuw totdat een smeuïge soep ontstaat.
Voeg als laatste de gebakken champignons en Shi-take toe, breng eventueel op smaak met nog wat zout en verse gesneden peterselie.

Ingrediënten

  • 2 Chinese kool
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 6 (runder of kip) bouillonblokjes
  • 2 bakjes (kastanje) champignons
  • 1 bakje shi-take
  • 1,5 liter water
  • paar takjes peterselie