Chinese kool: Chinese kool uit de wok

Bereiding

Maak de kool schoon en snijd deze in repen. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schil de gemberwortel en rasp het fijn. Snijd de ananas in stukjes. Verhit de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de ui, kip en champignons 5 min. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de gember, ananas de kool en de prei erbij. Goed omscheppen en de wijn en ketjap toevoegen. Nog 5 min roerbakken en het vocht binden met de allesbinder. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met rijst.

Ingrediënten

  • 500 gr Chinese kool
  • 1 prei
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 plakken ananas
  • 1 glas witte wijn
  • 3 eetl. zoete ketjap
  • 250 gr kipfilet
  • 6 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. allesbinder