Broccoli: Romige broccolisoep met tomaat
Bereiding
Verhit in een soeppan de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 minuut mee. Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken. Snijd de tomaat in kleine blokjes (laat het vrijgekomen vocht met pitjes met de soep meekoken, dit geeft extra smaak). Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep.
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon (van tabletten)
- 3 el. crème fraîche
- 200 gr. aardappel, in blokjes
- 300 gr. broccoliroosjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 uien, gesnipperd
- 3 el. olie
- 2 tomaten
- 1 bosui, in ringetjes
- 50 gr. hazelnoten, gehakt