Broccoli: Penne met tomaat en broccoli
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2-3 min. Schep de tomaten, kruiden en 75-100 ml. water erdoor en laat dit nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Verdeel de broccoli in kleinere roosjes en kook ze in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Verdeel de afgegoten pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes, olijven en kaas erover.
Ingrediënten
- 300 gr. broccoliroosjes
- 3 eetl. italiaanse kruiden, fijngehakt
- 500 gr. tomaten, in stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 eetl. olijfolie
- 300 gr. volkoren penne
- 12 zwarte olijven in stukjes
- 150 gr. magere schapenkaas, verbrokkeld