Broccoli of Groene Asperge: Gegrild met citroen-sojasaus
Bereiding
Citroen sojasaus
4 eetlepels roomboter voor 4 personen
een paar lenteuitjes
geraspte gemberwortel
zwarte peper/ szechuanpeper
citroensap
mirin of sake evt droge sherry
japanse sojasaus
Kook de broccoli even kort voor.
Marineer de broccoli en/of de asperges in de olie, knoflook, gember en het zout.
Gril de groenten in een grilpan of op de BBQ.
Sausje: smelt de boter en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Kook kort door en proef op smaak.
Giet het sausje over de groenten, houdt evt een deel apart!
Recept Open Dag 2013 Lucia van den Bogert (www.luciavdbogert.nl)
Ingrediënten
- Zout (zeezout)
- teentjes knoflook
- Olie (noten)
- geraspte gemberwortel
- Broccoli met steeltjes en/of groene asperges