Broccoli: Farfalle met broccoli, ansjovis en rode peper

Bereiding

Snijd de roosjes van de broccoli en schil en hak de stronkjes. Smoor in een pan met het deksel erop de knoflook, de ansjovis, de pepertjes en de broccoli in een flinke scheut olijfolie 15 min. op een laag vuur. Doe er als het nodig is wat water bij.

Je kunt een deel van de broccoli fijnprakken zodat je een half gepureerde saus krijgt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook de farfalle in gezouten kokend water ‘al dente’. Meng de uitgelekte pasta met de smakelijke saus en voeg waar nodig wat kookvocht toe om het gerecht smeuïg te maken. Strooi vlak voor het serveren de pijnboompitten erover.

Ingrediënten

  • 3 el. olijfolie
  • geroosterde pijnboompitten
  • 500 gr. farfalle
  • 2,5 peper, rode, gedroogde, grofgemalen
  • 15 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook, fijngehakte
  • 2 struiken broccoli
  • zout, zwarte gemalen peper