Boerenkoolsoep
Bereiding
Maak de boerenkool schoon en verdeel het blad in grove stukken. Pel en snipper de ui. Snij de knolselderij en wortel in blokjes.
Breng 1 liter water aan de kook. Kook hierin de boerenkool, ui, knolselderij en wortel 10 minuten. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg ze toe samen met het bouillontablet. Snij de rookworst en voeg deze ook toe aan de soep: kook deze dan nog eens 10 minuten. Op smaak brengen met peper (en eventueel met wat zout). Als de soep te dik is kun je iets water toevoegen.
Lekker met een snee desembrood met mosterd.
Bron: www.puurgezond.nl
Ingrediënten
- 250 gr boerenkool (niet fijngesneden)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 250 gr knolselderij
- 1 winterwortel
- 400 gr tomaten (of blik tomaatblokjes)
- 1 (groente)bouillontablet
- 1 kleine rookworst