Boerenkool (spinazie, andijvie, raapstelen, paksoi): met knoflook, champignons
Bereiding
Voldoene water (afhankelijk van de gebruikte groenten) in een grote pan aan de kook brengen. 2 theelepels zout toevoegen. Boerenkool zonder deksel 2 á 3 minuten laten koken tot deze zacht en heldergroen is. Laten uitlekken in een vergiet.
Olie verwarmen in een zware ruime braadpan op een half hoog vuur. Knoflook toevoegen en 30 sec. bakken tot de knoflook zachtgeel is. In geen geval bruin laten worden. Champignons en sojasaus toevoegen en onder regelmatig roeren 2 á 3 min. bakken tot de champignons zacht zijn geworden.
Boerenkool 3 á 5 minuten meestoven, tot alles zacht is. Op smaak brengen met zout en bestrooien met pompoenpitten. Opdienen met citroenpartjes ernaast.
Lekker met aardappelpuree.
Ook andere bladgroenten kunnen op deze manier verwerkt worden, bijvoorbeeld: spinazie, snijbiet, raapstelen, paksoi en andijvie.
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 citroen (in partjes)
- 140 gram geroosterde pompoenpitten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie of sesamolie
- grof zeezout
- 500 gram boerenkool