Boerenkool: Ovenschotel met brie

Bereiding

 

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Doe de boerenkool in een pan, leg de aardappels erop en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg tijm, een scheutje azijn en zoveel water toe tot alles net onder staat. Laat het in 20 min. zachtjes gaar koken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet het boerenkool-aardappelmengsel af (kookvocht bewaren) en stamp het fijn. Voeg de cashewnoten en een klontje boter toe en roer de stamppot met wat kookvocht of melk tot een smeuïge massa. Schep het in een ingevette ovenschaal. Leg de brie in plakken op de boerenkool en zet de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatie zonder oven, eenvoudig en snel: Meng in stukjes gesneden brie door de stamppot zodat deze meteen gegeten kan worden.

Ingrediënten

  • 75 gram cashewnoten
  • 125 gram brie
  • scheutje azijn
  • 2 theelepels thijm
  • 1/2 bouillonblokje
  • 700 gram aardappelen
  • 600 gram boerenkool
  • boter