Boerenkool: Couscous met boerenkool
Bereiding
In wok olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Chilipoeder erdoor scheppen en even meebakken. Boerenkool in gedeelten toevoegen en in 15 min. al omscheppend laten slinken. Couscous en rozijnen door boerenkool scheppen en warme bouillon erbij schenken. Geheel al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Couscous 10 min. laten wellen en korrels daarna met vork losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij gehaktballen met jus of gestoofde hamlapjes.
Ingrediënten
- 300 gr. gesneden boerenkool
- 1 el. chilipoeder
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 uien, gesnipperd
- 3 el. olijfolie
- 200 gr. couscous
- 50 gr. rozijnen
- 600 ml. kruidenbouillon (van tablet)