Boerenkool: Bonenpot

Bereiding

Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in circa 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen.

Serveertip: Lekker met zilvervliesrijst en augurkenblokjes.

Ingrediënten

  • 700 gram boerenkool vers (of zak van 500 gram voorgesneden)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels olie
  • 3 uien (in dikke parten)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 400 gram chilibonen (blik)
  • 400 gram kidneybonen (blik, uitgelekt)
  • 300 gram maiskorrels