Boerenkool – bleekselderij: Lasagne met tomaat

Bereiding

Kook de lasagne beetgaar in ruim kokend water en laat de vellen naast elkaar op keukendoeken uitlekken Kook de tomaatblokjes samen met het vocht en de in plakjes gesneden bleekselderij in tot een niet te dikke saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de boerenkool samen met de gehakte ui in een laagje water 15 min. Giet de groente af en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel lasagne in een ovenvaste schaal en schep hier wat tomatensaus over. Verdeel hier boerenkool over en dek dit af met een velletje lasagne. Ga zo door tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met de tomatensaus.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de lasagneschotel in de ca. 30 min. gaar worden. Lekker met komkommerblokjes met geraspte wortel en limoenrasp.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0,5 blik tomaatblokjes
  • 300 gr. boerenkool, gesneden, verse
  • 120 gr. lasagnebladen
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • peper
  • zout