Bloemkool: Schotel met Bloemkool en Broccoli

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 °C. Bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min. koken. Intussen mosterd met scheutje kookroom glad roeren. Ei en rest room erdoor kloppen. Helft van kaas erdoor scheppen. Bloemkool-broccoliroosjesmet ham julienne over ovenschaal verdelen. Roommengsel erover verdelen. Rest kaas erover strooien. Bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min. gratineren. Intussen olijfolie in koekenpan verhitten en krieltjes bakken volgens aanwijzingen op verpakking. Bieslook fijnknippen. Bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden verdelen en bestrooien met bieslook

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 1 broccoli in roosjes gesneden
  • 1/2 el Zaanse Mosterd
  • 1 flesje Kookroom (250 ml)
  • 1 ei
  • 1 zakje geraspte kaas, licht pittig (100 gr)
  • gesneden ham (200 gr)
  • 2 el olijfolie
  • krieltjes (700 gr)
  • verse bieslook (10 gr)