Bloemkool: met gerookte tofu, olijven en tomaat
Bereiding
Bloemkool in roosjes snijden en de steel in stukjes en gaar koken in een bodempje water.
Tofu in kleine blokjes snijden en in 15 à 20 minuten krokant bakken in olie, op een niet te hoog vuur.
Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui in partjes snijden. Ui fruiten in olie.
Steelaanzet uit de tomaat snijden. Tomaat klein snijden en toevoegen aan de ui.
Olijven in ringetjes snijden. Peterselie fijn hakken.
Tofu, olijven, peterselie, tamari en honing aan het ui-tomaatmengsel toevoegen, nog even doorwarmen en over de bloemkool serveren. Lekker met nieuwe aardappelen of rijst.
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 ui
- 50 gram olijven
- 1/2 bosje peterselie
- 1 pakje gerookte tofu
- 400 gram bloemkool
- olijfolie
- 1 eetlepel tamari
- 2 theelepels honing