Bloemkool: bloemkoolsalade met zalm
Bereiding
Dressing:
1 theel. mosterd, peper en zout, 1 eetl. citroensap, 2 eetl. mayonaise, een scheutje yoghurt.
Breng een pan water met een mespuntje zout aan de kook. Kook de bloemkoolstukjes in 5 tot 10 minuten beetgaar. Giet het vocht af (maak er bijvoorbeeld soep van) en laat de bloemkoolstukjes afkoelen. Voeg paprika en komkommer bij de bloemkool.
Maak een dressing en roer deze door de groente. Snijd de zalm in reepjes en meng deze op het laatst door de salade. Garneer met peterselietoefjes en muntblaadjes. Lekker met bulgur of (geroosterde) boekweit.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1/2 paprika
- 1/2 komkommer
- gerookte zalm
- takjes peterselie
- verse munt
- mosterd
- peper
- zout
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels mayonaise
- scheutje yoghurt