Bloemkool-aardappelcurry

Bereiding

Snipper de ui. Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2×2 cm. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en gember. Pers de knoflook erboven uit. Voeg kerriepoeder, aardappelblokjes en bloemkool toe en bak alles al omscheppend in ongeveer 5 min. Voeg 6 dl. water en het zout toe en kook de curry in ca. 15 min. Voeg de doperwten toe en kook de curry nog eens 5 min. Strooi de gefruite uitjes erover.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote ui
  • stukje gemberwortel
  • 600 gr. aardappelen
  • 4 eetl. olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • zout
  • 100 gr. doperwten
  • 4 el. gefruite uitjes