Bleekselderij of Groenselderij: Pasta met groenselderij en champignons
Bereiding
Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus. Fruit de ui in olie en bak de champignons na ± 2 min. mee. Voeg wijn en bouillon toe en laat 5 min. stoven. Voeg op het laatst de zure room toe. Kook de pasta beetgaar. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas en champignonsaus overheen. Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ± 175° C. Variatie: ook lekker met stukjes pittig gekruide gebakken kip of reepjes spek in plaats van kaas. Met lasagne als pastasoort is dit recept ook erg geschikt.
Ingrediënten
- blauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaak
- scheutje witte wijn
- 1 dl. zure room
- 1 dl. bouillon
- scheutje olie om in te bakken
- 150 gr. (kastanje)champignons
- 1 ui, gesnipperd
- 400 gr. groenselderij, in schijfjes
- pasta voor 2 personen
- peper
- italiaanse kruiden
- zout
- evt. geraspte kaas