Bleekselderij of groenselderij: Kaassoep met witlof en bleekselderij

Bereiding

Snipper de gepelde ui. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Snijd ook de schoongemaakte lof in repen. Maak de bouillon van de tabletten. Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Roer de bloem door de gebakken ui en voeg al roerend bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Verhit de lichtgebonden bouillon en doe de reepjes lof en bleekselderij in de pan. Kook deze groenten ongeveer 8 minuten. Rasp de kaas en roer de kaas en mosterd door de soep. Schep de soep in kommen en strooi er een beetje peterselie op

Ingrediënten

  • 100 gr. belegen kaas
  • 1 eetl. bloem
  • 20 gr. boter
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 1 struikje witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 eetl. Dijon mosterd
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie