Bieten: Salade van gemarineerde bieten en avocado

Bereiding

Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden. In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken ca. 30 min. laten intrekken; regelmatig omscheppen. In droge koekenpan pecannoten in 2-3 min. knapperig roosteren. Peper en zout naar smaak erdoor scheppen. Noten overdoen in kommetje. Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen. Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden. Sla over vier diepe borden verdelen. Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien. Lekker met bruin stokbrood.

Ingrediënten

  • 80 gr. pecannoten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 4 eetl. walnootolie
  • 2 eetl. medium dry sherry
  • 1 eetl. witte-wijnazijn
  • 500 gr. gekookte bieten
  • versgemalen peper
  • 1/2 krop Romaine sla
  • 1 avocado