Bieten: salade met perendressing (rauw)
Bereiding
Peren schillen, klokhuizen verwijderen en in partjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Geraspte bietjes in vergiet goed laten uitlekken. Walnoten fijnhakken. Veldsla over 4 borden verdelen. Ring in midden zetten en vullen met biet. Dressing over torentje en salade sprenkelen. Garneren met partjes peer en walnoten.
Perendressing: 1 rijpe peer schillen (Doyenne du Comice), klokhuis verwijderen en boven kom fijn raspen. 1 eetl. citroensap en 5 eetl. walnotenolie erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. 3 sprietjes bieslook erboven fijnknippen.
Ingrediënten
- 1 portie perendressing
- 75 gr. veldsla
- 65 gr. walnoten
- 250 gr. geraspte bietjes
- 1 eetl. citroensap
- 2 rijpe peren
- 1 uitsteekvormpje doorsnede ca. 6 cm.