Bieten: rösti van biet met appel

Bereiding

In koekenpan ui in 1 el boter fruiten. Rösti toevoegen en in 15 min. goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.

Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden. Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 min. bruinbakken.

Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken. Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.

Appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.

Eventueel lekker erbij: witte vis, speklapjes. 

Ingrediënten

  • 1 bak geraspte bietjes (400 gr) uitgelekt
  • 1 zak rösti (diepvries 600 gr)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 appels (bijv goudrenetten)