Bieten: rösti van biet met appel
Bereiding
In koekenpan ui in 1 el boter fruiten. Rösti toevoegen en in 15 min. goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.
Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden. Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 min. bruinbakken.
Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken. Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.
Appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.
Eventueel lekker erbij: witte vis, speklapjes.
Ingrediënten
- 1 bak geraspte bietjes (400 gr) uitgelekt
- 1 zak rösti (diepvries 600 gr)
- 2 eetlepels boter
- 1 ui gesnipperd
- 4 appels (bijv goudrenetten)