Bieten: Gepofte bietjes met balsamico-azijn, marjolein en knoflook
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het twee keer zo dik wordt. Als je alleen grotere bieten hebt, moet je ze door de helft snijden om de kooktijd te verkorten, anders kun je ze gewoon heel laten. Leg ze samen met de marjolein en de knoflook in het midden van de folie, strooi er ruim zout en zwarte peper uit de molen op en vouw de zijkanten van de folie naar het midden. Giet er voordat je de folie dichtvouwt de olijfolie en azijn bij. Prop of vouw de randen van de folie in elkaar zodat het pakket ook aan de bovenkant dicht is. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer een uur bakken, tot de bieten gaar zijn. Zet ze ingepakt op tafel.
Ingrediënten
- 1 handvol verse marjolein of oregano, alleen de blaadjes
- zwarte peper uit de molen
- 10 tenen knoflook, in de schil geplet
- 500 gr. verse kleine zomerbietjes
- zout
- 10 eetl. balsamico-azijn
- 6 eetl. olijfolie extra vierge