Aubergine: tofucurry

Bereiding

Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen. Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden. Uien pellen en in parten snijden. Aubergine in stukken snijden. Paprika’s wassen, schoonmaken en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 min. al omscheppend bakken. Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen. Curry afgedekt o plaag vuur nog ca. 10 min. laten stoven. Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst serveren.

Ingrediënten

  • 3 eetl. Thaise basilicumpasta
  • 1/2 blik kokosmelk (=200 ml)
  • 2 eetl. olie
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 pak tofu (325 gr.)
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1/2 theel. kaneel
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. lichte sojasaus