Asperges: met rauwe ham en sinaasappelsaus
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en snijd het onderste, houtige stukje eraf. Kook de asperges in ca. 15 minuten beetgaar en giet deze af.
Verhit de olie en bak de reepjes ham al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur.
Rasp ca. 1 eetlepel sinaasappelschil van de sinaasappel op de fijnste gaatjes van de rasp (of met een citrusrasp).
Maak de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop het sinaasappelsap en de rasp door de saus en laat de saus nog ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
Verdeel de asperges over de borden, bestrooi ze met gebakken reepjes ham en garneer het gerecht met vers basilicumblad.
Serveer met de sinaasappelsaus.
Ingrediënten
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 zakjes Knorr Saus voor Asperges (à 250ml)
- 150 gram rauwe ham, in reepjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kg witte asperges
- half bosje vers basilicumblad
- 1 sinaasappel