Asperges: met geitenkaas in filodeeg
Bereiding
Bereidingswijze: Kook de asperges. Pureer met een staafmixer de basilicumblaadjes met de room, eieren en de geraspte geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter in een pan smelten, vet de ovenschaal in met de gesmolten boter, bekleed de schaal met de plakjes filodeeg en besmeer ook de plakjes deeg met wat gesmolten boter.
Schep de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze om en om in de ovenschaal. Giet het roommengsel erover, zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aspergetaart in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer met gebakken krieltjes en een gemengde salade.
Ingrediënten
- 125 g geraspte Hollandse geitenkaas
- 3 eieren
- 1¼ dl room
- 3 eetl. verse basilicum
- 1 kg witte asperges
- 5 vellen filo(blader)deeg (diepvries)
- zout
- (versgemalen) witte peper
- 25 g boter