Andijvie: wok met kerrie en krieltjes

Bereiding

Amandelschaafsel in droge koekenpan op hoog vuur al roerend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Uien en knoflook pellen. Uien in partjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 2 el olie in koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin krieltjes 10 minuten bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 minuten helft ui en helft knoflook toevoegen en meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 1 el olie in koekenpan verhitten en hierin worstjes in ongeveer 8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Rest olie in wok op hoog vuur verhitten en hierin rest ui en knoflook 3 min. bakken. Andijvie en kerriepoeder toevoegen, snel omscheppen en 1 minut roerbakken. Naar smaak zout en peper en helft amandelen toevoegen. Andijvie direct over 4 borden verdelen. Rest amandelen erover strooien. Krieltjes en worstjes ernaast leggen.

Ingrediënten

  • 2 zakken krieltjes klein (a 450 gr)
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 zakje amandelschaafsel (45 gr)
  • 275 gr gekruide worstjes
  • 2 zakken gesneden andijvie (a 400 gr)
  • 2 theelepels kerriepoeder