Andijvie: stamppot met walnoten en rookworst

Bereiding

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.

Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door. Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.

Ingrediënten

  • 1 pakje Boursin (150 gr.)
  • 200 ml. melk
  • 2 uien, fijngesneden
  • 125 gr. magere spekreepjes
  • 1 rookworst (350 gr.)
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig, geschild
  • 400 gr. gesneden andijvie
  • 55 gr. walnoten