Andijvie: stamppot met shoarmareepjes en abrikozen

Bereiding

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden. Abrikozen in reepjes snijden. In wok of grote braadpan boter verhitten. Shoarmareepjes met ui al omscheppend in ca. 5 min. bruin en gaar bakken. Abrikozen toevoegen en nog ca. 1 min. verwarmen. Andijvie wassen en fijnsnijden.

Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en evt. wat kookvocht tot een smeuïge puree stampen. Andijvie en shoarmamengsel erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog ca. 2 min. verwarmen. Knoflooksaus apart erbij serveren.

Ingrediënten

  • 1 bekertje zure room (125 ml.)
  • 400 gr. shoarmareepjes
  • 2 eetl. boter
  • 8 gewelde abrikozen
  • 2 uien
  • zout
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 500 gr. andijvie
  • peper
  • 6 eetl. knoflooksaus